Referat fra årsmøte 10. mars 2007

Lettere, men lenger middag

Det begynner å bli å tradisjon at planleggingsmøtet finner sted på Jekyl & Hide i Lillestrøm. Så også i år, men med noen færre planleggere i motsetning til fjoråret da alle ville planlegge. Mye var allerede konkludert da Leif-Åge kom litt forsinket. Italiensk aften tilsier mye pasta, sauser og hvetemel, men vi valgte lettere mat med glutenfrie alternativer til de mange (5) vintypene som ble servert.

Selve årsmøtet fant sted hos Sundhaugen, og nytt av i år var også Pål Tollef Aaraas med, både som gjest og som hjelpekokk. Et umåtelig hyggelig gjensyn for oss alle, som frister til gjentagelse. Chef de Cuisines var Leif-Åge, Ingeir og Petter. Trine måtte dessverre melde avbud. Middagen bestod i flere retter enn vanlig og tok derfor lengre tid enn vanlig. Her er noen bilder.

 

Agenda

1. aperitif

2. middag - forrett (bedømmelse av servert vin)

3. - mellomrett (bedømmelse av servert vin)

4. - hovedrett (bedømmelse av servert vin)

5. foredrag (John)

6. - dessert

7. kaffe/cognac/resten av vinen

8. valg av regnsk.fører/sekr.

9. evntuelt

* Annet hvert årsmøte på en vinbar i Oslo sentrum - gjerne med følge/gjester

* Hvor ble det av aperitif-kurs/messe ifbm. 20 års markeringen?

* Gjenoppta klubbavgift for å spare til vintur

 

Agenda som ikke ble gjennomgått:

- Gjeninnføre klubbavgift for å spare til vintur?

- 20 års jubileum på Aperitif kurs?

- Neste år: Vinbar i Oslo midt mellom Bærum/Lillestrøm - slik at alle får bedømme vin

 

 

Forrett

Tomat-bruchetta og hvitvin;

Soledoro 2005, Trebbianodi Romagna (kr. 79,90)

Drue: 100% Trebbiano

Alkohol: 12,5%

Sukker: 1,0 g/l

Syre: 5,4 g/l

Distrikt: Emilia-Romagna

Fylde: "40%"

Friskhet: "65%"

Sødme: "1%"

 

Mellomrett

Kokt laks på grønnsaker og rødvin;

Montalto Cataratto Chardonnay 2005, Sicilia (kr. 89,90)

Drue: 60% Catarratto, 40% Chardonnay

Alkohol: 13,0%

Sukker: 3,5 g/l

Syre: 5,2 g/l

Distrikt: Sicilia

Fylde: "60%"

Friskhet: "60%"

Sødme: "15%"

 

Hovedrett

Bacon-surret indrefilet med grønnsaus, ris, tomat og paprika med rødvinen;

Zì Raffaele Aglianico 2005, La Guardiense, Aglianico Beneventano

Drue: 70% Aglianico, 30% Piedirosso

Alkohol: 13,0%

Distrikt: Campania

Fylde: "75%"

Garvestoffer: "50%"

Frukthet: "70%"

---

Doppio Passo Salento Primitivo 2005

Drue: 100% Primitivo

Alkohol: 14,0%

Distrikt: Puglia

Fylde: "75%"

Garvestoffer: "65%"

Fruktighet: "65%"

---

Zenato Valpolicella Classico Superiore 2004

Drue: 80% Corvina, 10% Rondinella, 5% Sangiovese, 5% Molinara

Alkohol: 13,5%

Sukker: 1,90 g/l

Syre: 5,0 g/l

Distrikt: Veneto

Lagring: 8-12 mnd. lagring i eikeliggere (33-50 HL), 3-6 mnd. flaskemodning før salg

Fylde: "60%"

Garvestoffer: "50%"

Fruktighet: "60%"

 

 

Dessert

Gelato (is), kaffe, cognac og gul kake

 

Tradisjon tro serverte John som vanlig lett informasjon om hvor vinene kom fra og italienske dristrikter generelt.

Den enkeltes bedømming finner du her.

 
Merke/type vin Pris Vol. % Konklusjon
Soledoro 2005, Trebbianodi Romagna (hvit) 79,90 12,5  
Montalto Cataratto Chardonnay 2005, Sicilia 89,90 13  
Zì Raffaele Aglianico 2005 89,90 13  
Doppio Passo 2005 99,90 14  
Zenato Valpolicella Classico Superiore 2004 122 13,5  

 

Da diverse barnevakter måtte avløses rakk vi ikke igjennom hele agenaden - kun til og med post 7. Det ble bestemt at vi tar resten av agendaen ved en senere anledning.

 

Regnskap

 

  Totalt Per person
Vin og mat 2.600,- 270,-
Sjåfører (minus vin)   170,-

 

 

Neste årsmøte

Neste årsmøte finner sted i Sundts ny hus på Haslum i mars 2008 engang.

 

 

 

Med vinlig hilsen

 

Jan-Erik Sanne

sekr.