Referat fra årsmøte 10. mars 2007
Lettere, men lenger middag
Det begynner å bli å tradisjon at planleggingsmøtet finner sted på Jekyl & Hide i Lillestrøm. Så også i år, men med noen færre planleggere i motsetning til fjoråret da alle ville planlegge. Mye var allerede konkludert da Leif-Åge kom litt forsinket. Italiensk aften tilsier mye pasta, sauser og hvetemel, men vi valgte lettere mat med glutenfrie alternativer til de mange (5) vintypene som ble servert.
Selve årsmøtet fant sted hos Sundhaugen, og nytt av i år var også Pål Tollef Aaraas med, både som gjest og som hjelpekokk. Et umåtelig hyggelig gjensyn for oss alle, som frister til gjentagelse. Chef de Cuisines var Leif-Åge, Ingeir og Petter. Trine måtte dessverre melde avbud. Middagen bestod i flere retter enn vanlig og tok derfor lengre tid enn vanlig. Her er noen bilder.
Agenda
1. aperitif
2. middag - forrett (bedømmelse av servert vin)
3. - mellomrett (bedømmelse av servert vin)
4. - hovedrett (bedømmelse av servert vin)
5. foredrag (John)
6. - dessert
7. kaffe/cognac/resten av vinen
8. valg av regnsk.fører/sekr.
9. evntuelt
* Annet hvert årsmøte på en vinbar i Oslo sentrum - gjerne med følge/gjester
* Hvor ble det av aperitif-kurs/messe ifbm. 20 års markeringen?
* Gjenoppta klubbavgift for å spare til vintur
Agenda som ikke ble gjennomgått:
- Gjeninnføre klubbavgift for å spare til vintur?
- 20 års jubileum på Aperitif kurs?
- Neste år: Vinbar i Oslo midt mellom Bærum/Lillestrøm - slik at alle får bedømme vin
Forrett
Tomat-bruchetta og hvitvin;
Soledoro 2005, Trebbianodi Romagna (kr. 79,90)
Drue: 100% Trebbiano
Alkohol: 12,5%
Sukker: 1,0 g/l
Syre: 5,4 g/l
Distrikt: Emilia-Romagna
Fylde: "40%"
Friskhet: "65%"
Sødme: "1%"
Mellomrett
Kokt laks på grønnsaker og rødvin;
Montalto Cataratto Chardonnay 2005, Sicilia (kr. 89,90)
Drue: 60% Catarratto, 40% Chardonnay
Alkohol: 13,0%
Sukker: 3,5 g/l
Syre: 5,2 g/l
Distrikt: Sicilia
Fylde: "60%"
Friskhet: "60%"
Sødme: "15%"
Hovedrett
Bacon-surret indrefilet med grønnsaus, ris, tomat og paprika med rødvinen;
Zì Raffaele Aglianico 2005, La Guardiense, Aglianico Beneventano
Drue: 70% Aglianico, 30% Piedirosso
Alkohol: 13,0%
Distrikt: Campania
Fylde: "75%"
Garvestoffer: "50%"
Frukthet: "70%"
---
Doppio Passo Salento Primitivo 2005
Drue: 100% Primitivo
Alkohol: 14,0%
Distrikt: Puglia
Fylde: "75%"
Garvestoffer: "65%"
Fruktighet: "65%"
---
Zenato Valpolicella Classico Superiore 2004
Drue: 80% Corvina, 10% Rondinella, 5% Sangiovese, 5% Molinara
Alkohol: 13,5%
Sukker: 1,90 g/l
Syre: 5,0 g/l
Distrikt: Veneto
Lagring: 8-12 mnd. lagring i eikeliggere (33-50 HL), 3-6 mnd. flaskemodning før salg
Fylde: "60%"
Garvestoffer: "50%"
Fruktighet: "60%"
Dessert
Gelato (is), kaffe, cognac og gul kake
Tradisjon tro serverte John som vanlig lett informasjon om hvor vinene kom fra og italienske dristrikter generelt.
Den enkeltes bedømming finner du her.
Merke/type vin | Pris | Vol. % | Konklusjon |
Soledoro 2005, Trebbianodi Romagna (hvit) | 79,90 | 12,5 | |
Montalto Cataratto Chardonnay 2005, Sicilia | 89,90 | 13 | |
Zì Raffaele Aglianico 2005 | 89,90 | 13 | |
Doppio Passo 2005 | 99,90 | 14 | |
Zenato Valpolicella Classico Superiore 2004 | 122 | 13,5 |
Da diverse barnevakter måtte avløses rakk vi ikke igjennom hele agenaden - kun til og med post 7. Det ble bestemt at vi tar resten av agendaen ved en senere anledning.
Regnskap
Totalt | Per person | |
Vin og mat | 2.600,- | 270,- |
Sjåfører (minus vin) | 170,- |
Neste årsmøte
Neste årsmøte finner sted i Sundts ny hus på Haslum i mars 2008 engang.
Med vinlig hilsen
Jan-Erik Sanne
sekr.