Bærums Verk, 24/9-95
Referat
fra årsmøte 8. sesong
Det
ble avholdt årsmøte for 8. sesong hos John L. Sundt i Sandfjord 25/3-95. De
fremmøtte var Sundt, Bjelland, Slettemoen, Sundhaugen og Sanne, med respektive.
I tradisjon tro ble det avholdt et formelt vinmøte før årsmøte-middagen.
Samtlige i klubben med følge deltok. Vinene er forøvrig lagt inn i Tre´S
vindatabase. Se forøvrig vedlegg for bedømmelse og konkludering.
Middagen, som ble tilrettelagt av Sundt, bestod av;
Forrett: Skalldyr-salat med Fisherman Bereich (kr.68,-)
Hovedrett: Lammestek med hasselback- og fløtegratinerte poteter, løk, gulrøtter, brokkoli, ....
Dessert: Ost og kjeks
Vin:
Dona Antonia, Demarcada, Portugal (kr.82,-)
Stambolovo Merlot Reserve -80, Haskovo, Bulgaria (kr.74,-)
Deer Valley -92, Cab.Sav., California, USA (kr.85,-)
Santa Ines -90, Maipo, Chile (kr.77,-)
Middagens viner ble dekket av klubben, og de totale kostnadene ble kr. 690,- (se forøvrig regnskapsvedlegget). Under middagen holdt Sundt et foredrag om vinens historie.
Valg
av regnskapsfører og sekretær foregikk muntlig, og vervene til Sundhaugen og
Sanne ble forlenget enda en sesong. Det ble vedtatt at årsavgiften til klubbens
9. sesong ikke skal betales. Derimot ble regnskapsfører anmodet om å investere
klubbens aktiva i vin, for senere årsmøter der alle deltar. Lagring av
klubbens kommende "årsmøte-viner" vil være hos regnskapsfører.
Med vinlig hilsen
for Tre´S les amis de raisin
Jan-Erik Sanne
sekr.
ÅRSMØTE
25 / 3 1995
Aftenens
merke:
Dona
Antonia
Região
Demarcada
Portugal
Konklusjon:
***
Trine:
Blodrød, kort spiss smak, litt lett, lite ettersmak
***(sterk)
Astrid
K:
Skarp og besk ettersmak, lite bouquet, dyp rød
***
Astrid
F:
Fin farge, fruktbouquet, lite smak
***
Heidi:
Litt kald, stram bouquet, lukter kork, litt for ung og enkel
***
Kathie:
Fruktig bouquet, medium rød, lite smak (pga. forkjølelse)
***
Bjelland:
Rubin-rød, svak krydder bouquet, liten forsmak (kald), sterk syrlig
*** (svak)
Sanne:
Skarp bouquet, knall rød, rett-fram-vin, lite å si, tipper portugiser
*** (sterk)
Slettemoen:
Litt kald, nesten rød i fargen, rett fram, grei
*** (sterk)
Sundhaugen:
Litt kald, dyp rubin, forholdsvis fruktig, litt saftete, mer potensiale
**** (svak)
Sundt:
Umoden, men god, litt skarp i etterdrager’n, kort bouquet, men god
**** (svak)
Aftenens
merke:
2
Stambolovo
Merlot
Reserve
- 1988
Haskovo
Region
Bulgaria
Konklusjon:
****
Trine:
Dyp rød, fyldig farge, lang ettersmak, ytterligere lagring bør bli bra
****
Astrid
K:
Fruktig, lang ettersmak
****
Astrid
F:
Mye smak, lang ettersmak
**
(sterk)
Heidi:
Bedre, mye krydder og lang ettersmak, burde vært dypere farge
****
(svak)
Kathie:
Eik, smaker mer enn den forrige, glir lett i halsen
****
Bjelland:
Mørk rød, sterk krydder bouquet, fyldig smak, lang ettersmak, krydder
****
(sterk)
Sanne:
Dypere rød, mye eik, litt kald, lang ettersmak
*****
(svak)
Slettemoen:
Mye frukt, god, krydder, lang ettersmak, det er noe rart ...
****
Sundhaugen:
Mye bouquet, grei rubin, masse lukt, masse smak, litt trøkken
*****
(svak)
Sundt:
Kraftig god eikebouquet, god, fyldig, langstrakt, lite nyansert
****
Aftenens
merke: 3
Deer
Valley -92
Cabernet
Sauvignon
Mouterey
County
California
Konklusjon:
****
Trine:
Krydder bouquet, klar rød, fin lang smak
*****
(svak)
Astrid
K:
Vet ikke helt hva jeg skal si, spesiell smak
***
(svak)
Astrid
F:
Frisk bouquet, litt ettersmak, midt på treet
***
Heidi:
Fruktig og svir i øynene, stram, anti rund, stram lukt, litt eikete
**
(sterk)
Kathie:
Fruktig og bærbouquet, veldig bra for forkjølelse, litt sterk ellers
****
Bjelland:
Stikkende, frisk bouquet, lang krydderettersmak, liten for- og mellomsmak
****
(svak)
Sanne:
Ubestemmelig bouquet, klar farge, grei på begynnelsen, sterk ettersmak,
stikkende, men grei nok.
****
Slettemoen:
Tjukk bak i ganen, mye frukt, veldig god
*****
Sundhaugen:
Rubin, god, glemt smaken pga. sekr. ikke hørte
*****
Sundt:
Fruktig og fin i bouquet/smak, passe lang, sprudlende, ganske typisk
****(sterk)
Aftenens
merke:
4
Santa
Ines - 90
Maipo
Chile
Konklusjon:
*****
Trine:
Mørk fin farge, god forsmak, fyldig, balansert, rund ettersmak
*****
(sterk)
Astrid
K:
Rund, god lang ettersmak
*****
Astrid
F:
God, god ettersmak
*****
Heidi:
Absolutt den beste, bra, rund og god, fløyel, litt burgunder-aktig
*****
Kathie:
Balansert fruktig smak
****
(sterk)
Bjelland:
Rund, harmonisk, lang ettersmak, Sør-Afrikansk?
*****
Sanne:
Myk, knall rød, mild bouquet, enkel forsmak, veldig god, pen ettersmak
*****
(sterk)
Slettemoen: Lukter stekt kylling, er den fransk?, fruktig, rund og god fløyelsmyk, bedre enn forrige, håper fransk ...
*****
(sterk)
Sundhaugen:
Rød og fin, mye lukt, sammensatt, god
*****
Sundt:
Litt fin, lang og god, balansert
****
(sterk)
Etter forrige vinmøte, høsten -94, ble det enighet om å ha årsmøter i forbindelse med klubbens stiftelsestidspunkt. Dette vil si at årsmøtene heretter vil avholdes midt i februarmåned, så tett opptil 17. februar som mulig. I år kunne ikke dette la seg ordne, slik at årsmøtet for 8. sesong istedet avholdes den 25. mars hos Sundt i Frydenlund 27 c i Sandefjord. Det er iår anledning til å ta med følge, uten samtykke med flertall i klubben, da dette ble avtalt ved forrige møte.
Det vil være anledning til å ankomme dagen før årsmøtet. Dette avtales direkte med Sundt.
Regnskapsfører
Sundhaugen har, i år som i fjor,
ansvar for innkjøp av vin til årsmøtet, ref. § 4 i reglementet. Jeg minner
samtidig om at spesielle ønsker i denne forbindelse kan imøteses av regnskapsfører.
Det vil bli servert retter der rødvin vil være passende, dog vil forretten
nytes med hvitvin. Sundt vil forøvrig være behjelpelig med vinvalget.
Det
vil i år, som ifjor, avholdes et ordinært vinmøte før det offisielle årsmøtet.
Dette starter kl.18:00. Middagen vil begynne ca. kl. 19:30. Se forøvrig
vedlagte saksliste.
Transport
til Sandefjord avtales med Sundhaugen og Sanne. Vedlagte saksliste er drøftet
og vedtatt med flertall av styret i klubben. Eventuelle tilføyelser/rettelser må
være undertegnede ihende innen 10/3-95.
På vegne av Sundts ønsker jeg alle hjertelig velkommen!
Med vinlig hilsen
Tre´S
les amis de raisin
Jan-Erik Sanne
sekr.
SAKSLISTE
TIL ÅRSMØTE 8. SESONG 1995
·
Velkommen (Sundt)
·
Et glass isvann
·
Vinmøte
·
Aperitiff med innkreving av klubbavgiften (200,- til Sundhaugen)
·
Forrett (Rekecocktail og hvitvin)
·
Foredrag (Bjelland)
·
Hovedrett (Røkt lam, fløtegratinerte poteter og grønnsaker. Vin fra
vinmøte)
·
Dessert (Ost og kjeks)
·
Cappuccino og cognac
·
Årsberetning (Sundhaugen, Sanne)
·
Valg av regnskapsfører og sekretær
· Eventuelt
Med
samtale med Bjelland ble det gjennomgått antall foredrag gjennom årenes løp.
Det vil være mest rettferdig å fordele foredrags-hyppigheten over alle i
klubben. Dette vil si at en bør holde minst ett foredrag hver femte vinmøte/årsmøte.
Etter gjennomgåelse av klubbarkivet viste det seg at Sundt ikke hadde holdt foredrag på en stund. Derfor etter samtaler med Bjelland og Sundhaugen, er det blitt enighet om forandring i sakslisten for 8.sesong.
Vedlegger derfor ny saksliste og ønsker velkommen til årsmøte på vegne av Sundts.
Med vinlig hilsen
Tre´S les amis de raisin
Jan-Erik Sanne
sekr.
REVIDERT SAKSLISTE TIL ÅRSMØTE 8. SESONG 1995
·
Velkommen (Sundt)
·
Et glass isvann
·
Vinmøte
·
Aperitiff med innkreving av klubbavgiften (200,- til Sundhaugen)
·
Forrett (Rekecocktail og hvitvin)
·
Foredrag (Sundt)
·
Hovedrett (Røkt lam, fløtegratinerte poteter og grønnsaker. Vin fra
vinmøte)
·
Dessert (Ost og kjeks)
·
Cappuccino og cognac
·
Årsberetning (Sundhaugen, Sanne)
·
Valg av regnskapsfører og sekretær
· Eventuelt (Bjelland; Hvor skal 10-årsmøtet holdes? Slettemoen; Betale fra egen lomme ved vinmøter)